Privacybeleid

Privacybeleid

Dit Privacystatement is van toepassing op data verkregen vanuit bezoek aan en gebruik van de website doneer1minuut.nl van de Nierstichting. Wij maken op doneer1minuut.nl gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën waarbij een klein tekstbestand bij je bezoek aan ons platform naar je computer, tablet en/of mobiel wordt gestuurd en opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar ons of derden teruggestuurd worden. Voor het leesgemak worden alle dergelijke technieken hier verder ‘cookies’ genoemd. 

Op ons platform worden cookies gebruikt om: 

  • functionaliteiten van doneer1minuut.nl mogelijk te maken (functionele cookies); 
  • het gebruik van doneer1minuut.nl te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytische cookies); 
  • marketing efficiënt en passend in te zetten (social media- en advertentiecookies) 

Via onder meer Google Analytics kan de Nierstichting onder meer de volgende gegevens in cookies opslaan: 

  • Geanonimiseerd IP-adres (laatste 3 cijfers verwijderd); 
  • Technische kenmerken zoals de browser die gebruikt wordt en de resolutie van computerschermen; 
  • Vanaf welke pagina gebruikers op de website zijn gekomen; 
  • Wanneer en hoe lang de website bezocht of gebruikt wordt; 
  • Hoe gebruik wordt gemaakt van functionaliteiten van een website; 
  • Welke pagina’s worden bezocht bezoekt op de website. 

Toelichting cookies 

Functionele cookies 
Functionele cookies zorgen er voor dat onze website correct functioneert. De volgende functionele cookies kunnen geplaatst worden: 

  • Google Tag Manager 

Analytische cookies 
Met analytische cookies verzamelen wij statistieken over het gebruik van onze website en zijn we in staat het gedrag van bezoekers – geanonimiseerd – te monitoren. Deze informatie gebruiken wij om de website te verbeteren en jou een betere gebruikerservaring te bieden. 

De volgende analytische cookies kunnen geplaatst worden: 

  • Google Analytics 
  • Google Tag Manager 
  • LinkedIn Analytics 
  • GA Audiences 

Je kunt de Google Analytics Opt-out Browser Add-on installeren om te voorkomen dat onze websites informatie over je bezoeken doorstuurt naar Google Analytics. 

Social mediacookies 
Social mediacookies zijn cookies die functionaliteiten van social media websites mogelijk maken. Denk hierbij aan een YouTubefilmpje bij een artikel. Via onze website bieden we toegang tot verschillende social media zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. 

Daarnaast hebben wij buttons en widgets van Facebook, Twitter en LinkedIn zodat jij eenvoudig informatie over het intiatief doneer1minuut.nl op social media kunt delen. Deze knoppen zijn stukjes code van de social media zelf, en maken gebruik van een cookie. Deze cookie onthoudt dat je ingelogd bent zodat je niet steeds opnieuw op Facebook hoeft in te loggen wanneer je iets wenst te delen. 

Om te zien wat social media platforms met persoonsgegevens doen, kun je de privacyverklaring van Facebook en LinkedIn inzien. Facebook- en Twitter-cookies worden alleen geplaatst als je tijdens een bezoek aan deze website bent ingelogd op Facebook en hiervoor toestemming geeft. 

De volgende social media cookies kunnen geplaatst worden: 

  • Facebook Connect 
  • Facebook Social Plugins 
  • AddToAny 
  • Twitter Button 

Advertentiecookies 
Wij plaatsen trackingcookies. Deze cookies slaan anonieme gegevens op over jouw gedrag op onze website. Dit maakt het voor ons mogelijk alleen die mensen te retargeten die (bepaalde pagina’s van) de website bezocht hebben. We gebruiken deze techniek om ons aanbod interessanter te maken. Zo is het mogelijk om mensen, die al eerder interesse hebben getoond in campagnes of activiteiten van de Nierstichting, op andere websites relevante reclame-uitingen aan te bieden. Het weergeven van deze reclame-uitingen op pagina’s van partners gebeurt met behulp van cookies en analyse van eerder gebruiksgedrag. 

De volgende advertentiecookies kunnen geplaatst worden: 

  • Appnexus 
  • DoubleClick 
  • Google Adwords conversion 
  • Google dynamics remarketing 
  • Google Adwords User Lists 
  • Google Tag Manager 
  • Facebook custom audiences 
  • LinkedIn advertising 

Cookies verwijderen? 
Je kunt cookies op ieder gewenst moment verwijderen. Dat kun je alleen zelf doen. Hieronder een link naar uitleg over het verwijderen van cookies voor vier veel gebruikte browsers. Uitleg over het aanpassen van de instellingen van je browser, staat onder Help in het menu van de meeste browsers. Als je cookies verwijdert kun je mogelijk niet van alle onderdelen van onze website gebruikmaken. 

Door een programma te installeren, zoals Disconnect of Ghostery, kun je cookies niet toestaan op je computer of telefoon, het kan dan wel zo zijn dat websites niet meer optimaal werken. 
 
Wil je cookies van specifieke partijen uitzetten, dan kan dat via youronlinechoices.com 

Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij je ook graag als je een klacht hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Vragen? 
Voor vragen over onze privacy statement kun je contact opnemen met onze Privacy Officer: 

  • E-mail: privacy@nierstichting.nl 
  • Telefoonnummer: 035-6978000 
  • Postadres: Privacy Officer Nierstichting, Postbus 2020, 1400 DA Bussum 

De Nierstichting behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in dit Privacystatement. Wij raden je aan dit Privacystatement regelmatig te raadplegen, zodat je van eventuele wijzigingen op de hoogte blijft. 

Versie: december 2019